Hogyan is működik?

Az otthonmentő program

Amennyiben kérdése van programunkkal kapcsolatban, várjuk kérdését!

06 (20) 255 22 22

 

A Magyar Otthonmentő Program lényege

 • A részvétel követelménye, hogy a fedezetül felajánlott ingatlanra (ami csak belterületi, forgalomképes LAKÓINGATLAN lehet) bejegyzett összes teher nagysága NEM haladhatja meg Budapesten az ingatlan forgalmi értékének 60%-át, vidéken az 50%-át!!
 • A forgalmi értéket friss értékbecslés alapján vesszük figyelembe, nem a hitelfelvételkori állapot szerint, így minden azóta végzett értéknövelő beruházás csak kedvezőbbé teszi a majdani bérlő helyzetét forgalmi érték korlátozás nincs, de amennyiben szükségesnek látjuk, óvadék kikötése lehetséges

Ingatlanát megvásároljuk a rajta lévő terhek kifizetésével; ezzel egyidejűleg bérleti szerződést kötünk, előre rögzített futamidővel meghatározott - a piacinál kedvezőbb - bérleti díjjal, valamint a visszavásárlás lehetőségét biztosító vételi joggal.

A bérleti időtartam alatt Ön lekerül a KHR listáról, tudja rendezni anyagi helyzetét, és még mindig nem piaci áron, hanem egy, attól alacsonyabb, szintén az adásvételi szerződés megkötésekor rögzített áron tudja otthonát visszavásárolni. Akár bankhitelből, amit immáron már nem KHR-es rossz adósként kap, kamatfelárral, hanem egy kedvező lakás hitellel.

A visszavásárlásra a bérleti időtartam alatt bármikor lehetősége van.

Amennyiben mégsem tudja visszavásárolni ingatlanát, bérlőként akkor is otthonában maradhat, de számolnia kell a vételi jog elvesztésével, valamint az egész konstrukció piacivá alakításával. Cégünk célja elsősorban az átmeneti anyagi gondokkal küzdő ügyfelek segítése, akik akarnak és tudnak is tenni anyagi helyzetük javulásáért, nem pedig tartós szociális bérlakás program működtetése..


Milyen folyamatra számíthat a
regisztráció után?Adatok beküldése a regisztrációs űrlap kitöltésével egyidejűleg!Cégünk megvizsgálja
az iratok alapján, hogy megfelel-e!Az ingatlan állapotát
friss értékbecsléssel ellenőrizzük!Ügyvédünknél megtörténik a szerződések megkötése!

 

Kérjen segítséget

Küldjön regisztrációt rendszerünkbe!
Kollégáink segítenek a helyes döntésben.   
  REGISZTRÁLOK
  Tisztelt ÜgyfeleinkFontos értesítés

  A félreértések és kellemetlenségek elkerülése végett tájékoztatjuk, hogy a jövőben, a személyes megjelenés és konzultáció, kizárólag kollégánkkal történt előzetes telefonos egyeztetés és időpont foglalás után lehetséges!
   
  Megértésüket köszönjük.
   
  Innova-Global Zrt.