Bemutatkozik a Magyar Otthonmentő Program Zrt.

Célunk az Ingatlan megtartása és egy új élet kezdése
adósságok nélkül!

Rólunk, előzmények, piaci környezet


Az európai ember sajátossága – ami a magyar emberekre fokozottan jellemző -, hogy erős az érzelmi kötődése a saját tulajdonhoz, sokan ennek megszerzéséhez erejükön felül vállaltak terheket, amik egy megváltozott élethelyzet miatt hirtelen reménytelenné váltak, mára meg már hatalmas súlyként nehezednek az egykor álmokkal teli lakástulajdonosokra.

Kiknek segítük?

A fizetésképtelenné vált adósok kis részén segítettek állami intézkedések, úgy mint a csődvédelem (a tervezettel szemben alig éltek vele az adósok), a bankok elszámoltatása, a forintosítás, a futamidő hosszabbítása (az átstrukturált „mentő” hitelek visszafizetése is egyre többeknek jelent gondot., és igazából csak egy későbbi időpontra tolják ki a fizetésképtelenség újbóli jelentkezését.). Elvétve találni nagyvárosokat az országban, ahol az Önkormányzatok bérlakás-programmal igyekeznek segíteni a bajba jutottakon (pár 10 lakásról van szó, és több százezer Ft-ért lehet a bérleti jogot megvásárolni). Sajnos az „ócsai devizapark” sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Ismerjük átlátjuk a rendszert!

Igazából egyetlen olyan intézkedés volt/van, ami valóban megoldja a nehéz helyzetbe került lakosság anyagi és lakhatási problémáját, ez pedig az Eszközkezelő Zrt intézményének 2012-es létrehozása, vagy ahogy mindenki ismeri a NET-program. A NET lényege, hogy nagyon szigorú feltételrendszer keretében (mind az ingatlan, mind pedig az adós vonatkozásában) megvásárolja az adós ingatlanát – a hitelező pénzintézet hozzájárulásával, az adósság egy részének elengedésével – majd lehetőséget biztosít annak egy bizonyos ideig való visszavásárlására, közben pedig az egykori tulajdonos bérlőként tovább lakhat megszokott otthonában.

A NET jó megoldás, de forrásai korlátozottak (évi kb. 7200-7500 lakás megvásárlására elegendő), a feltételrendszer szigorú, az ügyintézés pedig nagyon lassú, hiszen a túljelentkezés óriási (Magyarországon ma kb. 185 ezer olyan hitel van, ami már több, mint 90 napos visszafizetési csúszásban van, ebből pedig több, mint 49 ezer már felmondott állapotú).

Ezt az igényt felismerve indította el a Magyar Otthonmentő Program Zrt. a saját lakás-visszabérlési programját, a MOP-ot (mint Magyar Otthonmentő Program), szélesítve a az igényelhetők körét és lerövidítve az ügyintézést.

Kérjen segítséget
munkatársaink állnak rendelkezésére

+36(20) 255 22 22

 
REGISZTRÁLOK
Tisztelt ÜgyfeleinkFontos értesítés

A félreértések és kellemetlenségek elkerülése végett tájékoztatjuk, hogy a jövőben, a személyes megjelenés és konzultáció, kizárólag kollégánkkal történt előzetes telefonos egyeztetés és időpont foglalás után lehetséges!
 
Megértésüket köszönjük.
 
Innova-Global Zrt.